Bid voor ons werk

Wij vragen uw voorbede voor het werk van Kerk in Actie en onze partners in binnen- en buitenland. Heeft u zelf suggesties voor voorbeden? U kunt die sturen naar webredactie@kerkinactie.nl.

Gebed i.v.m. dreigende hongersnood in EthiopiŽ

Heer, wij bidden u voor 8 miljoen mensen in Ethiopië, die lijden onder de droogte. Terwijl wij eindeloos praten over klimaatverandering en hoe we ons grote aandeel in de CO2-uitstoot kunnen terugdringen, worstelen miljoenen mensen al dagelijks met de gevolgen.

Bekijk Gebed i.v.m. dreigende hongersnood in EthiopiŽ

Litany for Peace Jerusalem

De Anglicaanse St. George Cathedral in Jerusalem roept iedereen op om op zondag 29 november samen te bidden voor vrede voor dit land. Ze hebben een (kerkelijk) gebed bijgevoegd, maar iedereen mag dit natuurlijk binnen zijn eigen gemeente invullen zoals dat daar gebruikelijk is.

Bekijk Litany for Peace Jerusalem

Gebed voor vluchtelingen

In de afgelopen tijd werden wij geraakt door de verhalen en de beelden van vluchtelingen. Ze komen Europa binnen via gammele bootjes, lopen vele kilometers met kinderen aan de hand en overnachten in de open lucht of stationshallen. Op weg naar een onzekere toekomst, weg van oorlog en geweld.

Bekijk Gebed voor vluchtelingen

Bid voor vrijheid van godsdienst in Nepal

Op 2 september vroegen wij u te bidden voor Nepal in verband met de zorgen over de passages betreffende vrijheid van godsdienst in de tekst van de nieuw voorgestelde grondwet.

Op 20 september is de grondwet aangenomen. Enerzijds is dit vreugdevol, want de totstandkoming van de nieuwe grondwet heeft maar liefst 8 jaar geduurd, het vormde daarmee een belemmering voor allerhande ontwikkelingen in het land. Veel mensen zijn dan ook blij dat aan deze impasse een einde is gekomen.

 

Bekijk Bid voor vrijheid van godsdienst in Nepal

Gebed gevraagd voor de dag voor de schepping

Paus Franciscus heeft 1 september uitgeroepen tot Wereldgebedsdag voor de Zorg voor de Schepping. De Protestantse Kerk haakt hier van harte bij aan. Ds. Karin van den Broeke, preses van de generale synode en klimaatambassadeur, schreef daarom dit gebed. 

Bekijk Gebed gevraagd voor de dag voor de schepping

Bid voor onschuldige burgers in Kameroen

In de hoofdstad van Tsjaad en in het Noorden van Kameroen, stad Maroua zijn aanslagen gepleegd op onschuldige burgers. We willen bidden voor alle slachtoffers.

 

Bekijk Bid voor onschuldige burgers in Kameroen

Gebed gevraagd voor vluchtelingen die de oversteek naar Europa wagen

Steeds meer vluchtelingen wagen de oversteek. En steeds meer van hen verdrinken in hun poging Europa via de Middellandse zee te bereiken. Onlangs nog vonden honderden vluchtelingen de dood. Ds. Karin van den Broeke Preses van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland schreef een gebed dat u kunt gebruiken in uw persoonlijk gebed of in de gemeente.

Bekijk Gebed gevraagd voor vluchtelingen die de oversteek naar Europa wagen

Gebed voor tijdens Pasen

Dit gebed wordt zondag 5 april 2015 gebeden in het detentiecentrum in Zeist waar uitgeprocedeerde asielzoekers vast zitten.

Bekijk Gebed voor tijdens Pasen

Bidden voor slachtoffers aanslagen kerken Pakistan

Op zondag 15 maart 2015 vond er een aanslag plaats tegen twee kerken in Youhanabad: Katholiek en Protestants. Youhanabad is de grootste christelijke wijk van de stad Lahore in Pakistan. Onze vrienden bij de Church of Pakistan reageren onthutst, geschokt, boos, gefrustreerd. Zondagavond liep het dodental al op tot 20, en het aantal gewonden tot zo’n zestig. Twee zelfmoordenaars van een splintergroep van de Taliban probeerden de kerken binnen te komen.Toen ze door de bewakers werden tegengehouden bliezen ze zichzelf op. De moedige bewakers vonden de dood.

Leden van minderheden voelen zich onveilig in Pakistan. Ze doen hun best om zich in te zetten voor de samenleving, maar de klappen krijgen ze evengoed. Ook de christenen onder hen zijn niet veilig. We snappen hun boosheid en machteloze frustratie.

We hebben onze vrienden van de Kerk van Pakistan beloofd dat we in de Protestantse kerk in Nederland voor ze zullen bidden. Dat doen we niet alleen in Nederland, dat doen we wereldwijd. Niet alleen bidden we voor hen, samen met hen strijden we ook om recht en gerechtigheid voor alle mensen in Pakistan.

Bekijk Bidden voor slachtoffers aanslagen kerken Pakistan

Gebed gevraagd tijdens de Dag tegen het racisme

Tijdens een vredesdemonstratie in Sharpeville in Zuid-Afrika op 21 maart 1960 opende de politie het vuur op de demonstranten en doodde 69 personen. Deze demonstratie werd gehouden voor het doorvoeren van de anti-apartheidwetten in dat land, die toen nog niet van kracht waren. Als reactie op deze gebeurtenis heeft de Verenigde Naties in 1966 de Dag tegen Racisme en Discriminatie ingesteld.

Zaterdag 21 maart is de 'Dag tegen het racisme'. Klik hier voor meer informatie.

 

Bekijk Gebed gevraagd tijdens de Dag tegen het racisme

Bid voor de Syrische Orthodoxe Kerk

Telkens weer worden we opgeschrikt door berichten waarin IS een hoofdrol opeist. De onthoofding van 21 koptische christenen staat ons nog vers op het netvlies. Het afslachten van de Jordaanse piloot, de Koerdische strijders. De Yezidi en de christenen in Irak.

Bekijk Bid voor de Syrische Orthodoxe Kerk

Gebed voor Bangladesh i.v.m. politieke onrust

Heer, we vragen uw nabijheid bij de inwoners van Bangladesh, die lijden onder veel politiek geweld. Wilt u hen leiders geven die niet voor hun eigen belang gaan, maar het belang van de arme bevolking dienen. Wilt u de vreedzame protesten in kracht doen toenemen en zorgen dat de roep om vrede van gewone mensen gehoord wordt. Help mensen om niet meegesleurd te worden in het geweld, maar te zoeken naar vreedzame oplossingen.

Bekijk Gebed voor Bangladesh i.v.m. politieke onrust

Gebed gevraagd voor de bevolking in Damascus

Op 25 januari en 5 februari vonden zware aanvallen plaats met mortiergranaten op Damascus. De aanvallen werden aangekondigd door Zahran Aloush, bevelhebber van een strijdgroep die zichzelf het “leger van de Islam” noemt. De granaten kwamen in alle wijken terecht, inclusief in de historische binnenstad van Damascus. Alle, ook de christelijke woonwijken, liggen onder vuur. De granaten vallen willekeurig. Op 5 februari kwamen tenminste 9 mensen om en vielen 40 gewonden, waaronder kinderen en tieners. Na de aanslagen herstelde het leven in de stad zich snel, maar nieuwe aanslagen zijn aangekondigd via facebook en twitter voor de komende dagen. Het reguliere leger van Syrië slaat terug. Bij die aanvallen werden ook burgers gedood. De internationale pers heeft vooral aandacht voor de vergeldingsacties en minder voor de aanslagen.

 

Bekijk Gebed gevraagd voor de bevolking in Damascus

Gebed voor de wakezondag

Dit gebed wordt 6 september 2015 gebeden in het detentiecentrum in Zeist waar uitgeprocedeerde asielzoekers vast zitten.

Bekijk Gebed voor de wakezondag